Leuk dat u hier bent
In oktober 2008 is Voorbij Mels uitgekomen. 'Licht literair, edgy, spannend en ontroerend,' zegt de uitgever dan. Op deze blog vindt u verhaal-fragmenten, cliffhangers, bloopers en wat onzin uit mijn dagelijkse leven. Het debutantenpad gaat niet altijd over rozen.

woensdag 3 september 2008

Het begin

Er was eens een meisje dat een boek wilde schrijven. Toen ze 7 was bracht ze het handgeschreven boekje Okki & Pim uit. 'Voor kinderen van 6 en 7 jaar.' Het meisje had niet geschreven hoe het afliep met Okki en zijn vriend, dus het boekje was geen succes. Zo'n laatste hoofdstuk vond ze verdomd ingewikkeld.
Toen het meisje groot werd, schreef ze nog steeds: grote mensenstukken over geld en woningen en banen die zouden verdwijnen. Overdag waren er vergaderingen over ongelofelijk belangrijke onderwerpen . Tijdens die vergaderingen had iedereen een mening. Dat vond ze een beetje raar. De mensen riepen dat ze het niet met de ander eens waren terwijl ze toch hetzelfde wilden. Na een werkdag tijdens die eindeloze regenachtige winter van dat jaar, had het meisje een droom. In haar droom schreef ze een boek.

Geen opmerkingen: