Leuk dat u hier bent
In oktober 2008 is Voorbij Mels uitgekomen. 'Licht literair, edgy, spannend en ontroerend,' zegt de uitgever dan. Op deze blog vindt u verhaal-fragmenten, cliffhangers, bloopers en wat onzin uit mijn dagelijkse leven. Het debutantenpad gaat niet altijd over rozen.

maandag 29 december 2008

Het moneyfeest


Manifesto. Moneyfesto. Voor iedereen die niet weet wat dat is, kijk hier of hier.
Damn, wat zag het er goed uit zaterdag in Paradiso. We schrokken even van de opgehangen skeletten in strak pak, ze herinnerden aan de avond waarop een vriendin haar overleden vader door de RoXY zag vliegen. Een aanloopje bij het balkon, waarna hij iedere keer rakelings over de dansende meute scheerde. Maar van de brave minister mogen we toch geen bad trips meer maken, dus dat risico was verbannen. Wij waardeerden het statement.
Naast me op de dansvloer kotste een schattig meisje, ik had ook niet het idee dat de suicidal papa's boven ons hoofd daar mee te maken hadden. Ze was verkleed als gold digger, gouden bandje in het haar, goud jurkje, goud schepje. Even kotsen, en hopla, verder dansen. Voetjes van de vloer. Waar we sprongen op platgetreden dollarbiljetten en briefjes van duizend.
Ik viste er een paar guldenbiljetten van de vloer. Een tientje en een geeltje, met watermerk. Echt of vals, wij zijn er niet uit, maar het is mooi voor ons nageslacht. 'Dit was het geld van voor de euro. Papa en mama hebben er een avond op gedanst. Ja, ze waren best wel uit hun dak. Papa zelfs nog meer dan mama.' Ik ben vergeten hoe de New Yorkse dj op het eind heette, maar hé, hij was goed. Dat we niet smeekten om nog een plaat, was natuurlijk een schande. Maar het lag niet aan hem, maar aan de benevelde menigte.
Manifesto 2008, alles is al gezegd, op naar 2009.

PS. Voor alle old skoolers: 21 juni organiseert Meubelstukken een RoXYfeest in Paradiso. Dus duik je oude lidmaatschap maar op. Wat vast handig is voor Bas, die zaterdag als belastingopduiker toch zijn duikpak al aanhad. En o ja, hier kun je Joost van Bellen -vuur en ziel van Manifesto en een heleboel andere moois in deze stad- uitroepen tot Amsterdammer van het jaar.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb gestemd. De uitslag blijkt ook nog eens op Van Bellens happy happy birthday te zijn, dus...

Anoniem zei

Niet om een toegift vragen....that says it all, lijkt me

Anoniem zei

larry tee, das de new yorker.